Introduktion til almindelige pumpeudtryk (3) – specifik hastighed

Specifik hastighed
1. Specifik hastighedsdefinition
Vandpumpens specifikke hastighed forkortes som specifik hastighed, som normalt repræsenteres af symbolet ns.Den specifikke hastighed og rotationshastigheden er to helt forskellige begreber.Den specifikke hastighed er en omfattende data beregnet ved hjælp af de grundlæggende parametre Q, H, N, som angiver egenskaberne for vandpumpen.Det kan også kaldes omfattende kriterium.Det er tæt forbundet med den strukturelle form af pumpehjulet og pumpens ydeevne.
Beregningsformel for specifik hastighed i Kina

-en-en

Beregningsformel for specifik hastighed i udlandet

b

1. Q og H henviser til flowhastigheden og løftehøjden ved den højeste effektivitet, og n refererer til designhastigheden.For den samme pumpe er den specifikke hastighed en vis værdi.
2. Q og H i formlen refererer til designflowhastigheden og designhovedet for en-sugende enkelttrinspumpe.Q/2 erstatter dobbelt sugepumpe;For flertrinspumper bør hovedet på første-trins pumpehjul erstattes til beregning.

Pumpe stil

Centrifugal pumpe

Blandet flow pumpe

Aksial flow pumpe

Lav specifik hastighed

Middel specifik hastighed

Høj specifik hastighed

Specifik hastighed

30<ns<80 80<ns<150 150<ns<300 300<ns<500 500<ns<1500

1. En pumpe med lav specifik hastighed betyder høj løftehøjde og lille flow, mens en pumpe med høj specifik hastighed betyder lav løftehøjde og stor flow.

2. Løbehjulet med lav specifik hastighed er smal og lang, og løbehjulet med høj specifik hastighed er bred og kort.

3. Pumpen med lav specifik hastighed er tilbøjelig til at støde.

4, lav specifik hastighed pumpe, akseleffekten er lille, når flowet er nul, så luk ventilen for at starte.Højspecifikke hastighedspumper (mixed flow pumpe, aksial flow pumpe) har stor akseleffekt ved nul flow, så åben ventilen for at starte.

ns

60

120

200

300

500

 

0,2

0,15

0,11

0,09

0,07

Specifikke omdrejninger og tilladt skæremængde


Indlægstid: Jan-02-2024