Folasaga i faaupuga masani pamu (1) - tafe + faʻataʻitaʻiga

1.Tafe– Fa'asino i le voluma po'o le mamafa o le vai e tu'uina atu e lepamu vaii le iunite taimi. Fa'aalia e le Q, o iunite masani e fa'aaogaina o le m3/h, m3/s po'o le L/s, t/h.

gongsh (6)2. Ulu–E fa'atatau i le fa'ateleina o le malosi o le felauaiga o le vai ma le kalave iunite mai le pito i totonu i le pito i fafo o le pamu vai, o lona uiga, o le malosi e maua mai pe a uma le vai ma le kalave iunite e ui atu i le pamu vai.Faʻaalia e le h, o le iunite o le Nm / N, lea e masani ona faʻaalia e le maualuga o le koluma vai lea e pamu ai le vai;Inisinia e fa'aalia i nisi taimi e ala i le mamafa o le ea, ma o le iunite fa'aletulafono o le kPa po'o le MPa.

 ( Fa'amatalaga: Iunite: m/p = ρ gh)

tala fou

E tusa ai ma le faʻamatalaga:

H=Ed-Es

Ed- Malosi i le iunite mamafa o le vai i le auvai o lepamu vai;

Es-Energy i le iunite mamafa o le vai i totonu o le auvai o le pamu vai.

 

Ed=Z d + P d/ ρg + V2d /2g

Es=Z s+ Ps / ρg+V2s /2g

 

E masani lava, o le ulu i luga o le igoa o le pamu e tatau ona aofia ai vaega nei e lua.O le tasi vaega o le fuaina o le maualuga o le ulutala, o lona uiga, o le maualuga saʻo mai le vai o le vaitaʻele i totonu o le vai o le vaitaʻele.E taʻua o le ulu moni, o se vaega o le gau o le tetee i luga o le ala pe a pasi le vai i le paipa, o lea pe a filifilia le ulu pamu, e tatau ona avea ma le aofaʻi o le ulu moni ma le gau o le ulu, o lona uiga:

gongsh (4)

Fa'ata'ita'iga o le fa'atatauina o le ulu pamu

 

Afai e te manaʻo e tuʻuina atu le vai i se fale maualuga, faʻapea o le vai o loʻo i ai nei o le pamu e 50m.3/h, ma o le maualuga maualuga mai luga o le vai o le vai inu i le maualuga o le vai e tuʻuina atu e 54m, o le umi atoa o le paipa faʻafefe vai e 150m, o le paipa o le Ф80mm, ma le tasi pito i lalo, tasi le faitotoa valve ma tasi le valve e le toe fa'afo'i, ma le valu 900 pi'o ma le r/d = z, o le a le tele o le ulu pamu e fa'amalieina mana'oga?

 

Fofo:

Mai le folasaga i luga, matou te iloa o le ulu pamu o le:

H =Hmoni +H leiloa

O fea: H o le maualuga sa'o mai luga o le vai o le tane vai i totonu e o'o i le maualuga o le vai e feaveai, o lona uiga: Hmoni=54m

 

Hleiloao ituaiga uma o gau i totonu o le paipa, lea e fuafuaina e pei ona taua i lalo:

O paipa suction ma alavai lauiloa, tulilima, alatoto, alavai e le toe foi mai, alavai pito i lalo ma isi paipa paipa e 80mm, o lona uiga la o lona vaega o le:

 

gongsh (2)

 

Pe a 50 mita le tafe3/h (0.0139 m3/s), o le fua faatatau o le tafe o le:

gongsh (1)

O le gau o le tetee i luga o le lautele H, e tusa ai ma faʻamatalaga, pe a oʻo i le 2.76 m / s le tafe o le vai, o le gau o le 100-mita ua faʻafefeteina paipa uʻamea o le 13.1 m, o le manaʻomia lea o lenei poloketi tuʻuina atu vai.

gongsh (5)

O le gau o le paipa alavai, tulilima, valve, siaki valve ma lalo valve o2.65m.

Ulu saosaoa mo le sasaa o le vai mai le isu:

gongsh (3)

O le mea lea, o le aofaʻi o ulu H o le pamu e

H ulu= H moni + H atoa leiloa=54+19.65+2.65+0.388 = 76.692 (m)

A filifilia le suavai maualuga, o le pamu vai e tafe e le itiiti ifo i le 50m3/ h ma le ulu e le itiiti ifo i le 77 (m) e tatau ona filifilia.


Taimi meli: Tes-27-2023